În anul 2016, Coaliția pentru Familie, formată din peste 44 de organizații neguvernamentale, a colectat aproximativ 3 milioane de semnături în susținerea organizării referendumului pentru modificarea articolului 48 al Constituției României, în care este definită căsătoria. Grupul de inițiativă propune înlocuirea definiției "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi", cu "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie", spre a evita o interpretare eronată care ar putea fi folosită pentru oficializarea căsătoriei între persoanele de același sex.
România are nevoie de o mișcare creștină de renaștere națională, consideră președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu.
Referendumul a eșuat, însă profilul alegătorilor care au ignorat campania de boicotoare sparge vechile tipare cu care am fost obișnuiți.
"Stăm agățați de un număr ipotetic de cetățeni care ar putea fi prezenți, în schimb, absenteiști au la dispoziție un mijloc care nu e pedepsit de lege - boicotul".
Realizatorul TV spune că era ferm convins că referendumul va trece şi acuză partidele de boicot - PSD şi PNL nu au mişcat un pai.
Jurnalistul Dan Andronic susţine că referendumul a reuşit să facă un lucru pe care nu l-a putut face nici un partid şi nici un preşedinte.
Un procent devastator din cei care au votat au dorit revizuirea Constituţiei - aproape de sută la sută.
Dincolo de anumite deziluzii legate de rezultatele referendumului, există mai multe părți pozitive ale scrutinului, care ar putea deschide niște portițe pentru noi actori politici.
Referendumul pentru modificarea Constituţiei României în sensul redefinirii familiei a eșuat, întrucât prezența la vot în cele două zile de scrutin a fost doar de 20,41%.
Orele aceste sunt decisive - mai exact, dacă la ora 15 nu se va înregistra un salt semnificativ, demersul de modificare a constituției va înregistra un eșec
Se ridică multe semne de întrebare în privința atitudinii cetățenilor - dar și în alte privințe: încrederea și speranța românilor în propriul vot, implicit în propriile forțe.
În Republica Moldova vor fi deschise 29 de secții de vot, lista lor a fost dată publicității.
Politicanul, președinte al Partidului Social Democrat și președinte al Camerei Deputaților, s-a întreținut cu reprezentanții instituțiilor media la ieșire din secția de votare pentru referendumul de modificare a Constituției României.
Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a votat la sectia nr. 63 de la Liceul Teoretic Jean Monnet din București, După ce și-a onorat ”datoria civică”, a făcut o scurtă declarație pentru presă.
Cetăţenii români sunt aşteptaţi în zilele de 6, respectiv 7 octombrie 2018, în intervalul orar 7.00-21.00 să îşi exprime voinţa prin vot.
Jurnalistul susţine, citându-l pe Papahagi, că toţi cei care sunt plătiţi prin ONG-uri ca să amelioreze soarta celor năpăstuiţi nu sunt maica Tereza în misiune, ci aşa îşi câştigă pâinea.
Mesajul Editurii Nemira, adresat românilor pentru acest sfârşit de săptămână, a deranjat vizibil - mesaje publice foarte dure.
"Se pretind „românii" sau „poporul" ori de câte ori țipă în stradă, o mână de oameni, aroganți și suficienți, înspăimântați de orice ocazie care le dezvăluie puținătatea
Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, susţine că şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a dat dovadă de exces de zel când l-a amendat pe omul care susţine evenimentul de sâmbătă şi duminică.
Matei Dobrovie a anunţat deja că demisionează din USR şi că va susţine referendumul pentru familie - acuzaţii dure la adresa conducerii.
Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista cu sediile secţiilor de votare din străinătate unde pot merge românii pentru a vota la Referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018.