Patriarhul Daniel a explicat că participarea la referendum nu este o opţiune de ordin politic.
Potrivit informaţiilor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul Electoral la data de 2 octombrie 2018 este de 18.951.721.
Ion Cristoiu explică de ce problema boicotării referendumului, aşa cum se dezvoltă deja, ca mişcare în spaţiul public, este „o neghiobie".
Acesta a explicat că nimeni nu poate să spună românilor cum să voteze la referendumul privind redefinirea familiei.
Instituţia se solidarizează cu drept-măritorii creştini ai ţării noastre care vor participa la Referendumul din 6-7 octombrie 2018.
În Republica Moldova vor fi deschise 29 de secții de vot, lista lor a fost dată publicității.
Reacţia preotului Eugen Tănăsescu vine ca urmare a declaraţiei lui Dacian Cioloş potrivit căreia referendumul pentru familie este inutil.
Reacţia vine ca urmare a apariţiei în spaţiul public a informaţiilor potrivit căreia referendumul pentru redefinirea căsătoriei este inutil.
Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv inițiativei de revizuire a Constituției.
Acesta susţine că îndemnul de a sabota un referendum prin absenteism este păgubos pentru democraţie.
Suprapunerea celor două evenimente este doar o coincidență, dar senzaționalul e că Rusia, sub conducerea lui Vladimir Putin, e principalul susținător, la nivel mondial, al… familiei tradiționale!
Consilierul președintelui Moldovei Corneliu Popovici consideră că decizia luată de senatorii români cu o majoritate covârșitoare reflectă acele valori care domină în societatea din România.
Senatul a votat astăzi cu o majoritate de voturi în favoarea proiectului de modificare a articolului 48 al Constituției.
Denumirea tradițională a părinților este reintrodusă în documentele oficiale, conform unei dispoziții a ministrului Afacerilor Interne și vicepremierul, Matteo Salvini.
"Ținem cont de punctul de vedere al președintelui, numai că nu avem ce... O să discutăm în coaliție și în partid, trebuie votul în Senat pentru Referendum"
Preşedintele Curţii Constituţionale a României a explicat în ce constă decizia de azi a instituţiei privind drepturile, pe teritoriul ţării noastre, a persoanelor de acelaşi sex căsătorite.
Parlamentarii și susținătorii modificării definiției căsătoriei în Constituție au ajuns la consens asupra datei desfășurării referendumului național.
Instituţia a retras de pe site „Strategia Naţională pentru Educaţie Parentală” care promovează diversitatea.
Curtea Constituțională din România va decide pe 5 iulie dacă statul român va recunoaște căsătoriile homosexuale încheiate în afara țării.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene cere Curții Constituționale din România să recunoască căsătoria homosexuală încheiată în alte state.