21:53 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  © Ruptly .

  Susţinătorii preşedintelui brazilian Dilma Rousseff au ieşit să protesteze în strată după ce aceasta a fost înlăturată din funcţie prin impeachment. Vedeţi ce se întâmplă pe străzile din Rio de Janeiro și São Paulo.

  Protestul de la São Paulo, cel mai mare oraș din Brazilia, a degenerat în dezordini. Adepții Dilmei Rousseff au dat foc la saci cu gunoi și au aruncat în polițiști cu pietre și bombe artizanale. Ca răspuns, oamenii legii au aplicat gaze lacrimogene.

  Senatul Braziliei a aprobat la 31 august demiterea Dilmei Rousseff. Pentru destituirea acesteia au votat 61 de deputați. Totodată, printr-un vot separat, senatorii i-au permis Dilmei Rousseff să ocupe funcții de stat. Fosta președintă a numit înlăturarea sa drept lovitură de stat și a promis că își va continua activitatea politică.

  Până la sfârșitul anului 2018 funcțiile de șef al statului le va îndeplini Michel Temer.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1265
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164