20:03 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  © Sputnik / Vladimir Polusatov

  Criptovaluta poate fi utilizată și în Republica Moldova. În țara noastră există două case de schimb valutar care îți permite să cumperi bani virtuali și să efectuezi tranzacții cu ei.

  Unul dintre investitorii în criptovalută, Ruslan Flistoc, care este supervisor în cadrul unei companii din Italia ce investește în criptovaluta, a oferit mai multe detalii pentru Sputnik Moldova. El a spus că avantajul folosirii valutei virtuale este că statul nu te poate obliga să plătești taxe și impozite, iar tranzacțiile în criptovalută nu pot fi urmărite de către fisc și alte instituții de control sau anchetă.

  Potrivit lui Ruslan Flistoc, legislația Republicii Moldova nu reglementează tranzacțiile în criptovalută, respectiv acestea nu sunt ilegale. În același timp, state ca Japonia și China au scos acum câțiva ani în afara legii moneda virtuală, care mai este cunoscută și ca Bitcoin. Ceva mai târziu însă, chinezii au reușit să readucă în zona legală această valută și chiar au ajuns la monetul de față pintre primii la acest capitol.

  Autor: Tatiana Cebotari

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tematic

  Falsul și punerea în scenă pe bani nu înseamnă libertate și democrație
  Tagurile:
  bitcoin, Valuta virtuală, Internet, Agenția Sputnik, Chisinau, Italia


  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei