00:22 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  © Sputnik /

  Președintele Asociației de Cooperare cu Rusia şi Spaţiul Slav din România, Alexandru Mîță, afirmă că propaganda antirusească a ajuns atât de departe în România încât publicul românesc aproape că uită de marile manifestări culturale din Federația Rusă, de ceea ce înseamnă spiritualitatea rusă, fără de care nu te poți defini ca intelectual.

  Alexandru Mîță afirmă că scopul asociației pe care o conduce este să readucă în atenția publicului din România marile valori ale culturii ruse și să combată atitudinea ostilă față de învățarea limbii ruse.

  "Eu mi-am asumat întotdeauna această rusofilie și această pasiune pentru cultura rusă, indiferent de părerile celor din jur și atitudinile mai mult mai sau mai puțin motivate ale altora. Aceasta este convingerea mea", a declarat Alexandru Mîță, în studioul Sputnik Moldova, în cadrul unei emisiuni realizate de jurnalistul Sergiu Praporșcic.

  Alexandru Mîţă este profesor-formator de limba franceză, scriitor și publicist, cu multiple specializări în universități și institute lingvistice europene. A fondat, în anul 2013, Asociației de Cooperare Strategică, Diplomatică, Economică, Culturală și Educațională cu Rusia și Spațiul Slav din România (ACS-RSS) şi este iniţiatorul Clubului de Limba Rusă, care îşi propune să readucă în atenţia publicului importanţa învăţării limbii ruse. Este și redactor-şef al publicației "Glasul/Голос".

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tagurile:
  Alexandru Mâță


  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei