15:33 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  © Sputnik / Dragos Dumitriu

  Generalul de armată dr. Mircea Chelaru, fost șef al Marelui Stat Major al Forțelor Armate Române a acordat o declarație Agenției Sputnik.

  BUCUREȘTI, 7 apr — Sputnik. Întrebat despre atacul American asupra Siriei desfășurat în această dimineață, generalul Chelaru a declarat că în Siria nu mai este doar o catastrofă umanitară, ci și una geopolitică. "ceea ce s-a întâmplat anterior ne obligă să fim nu doar atenți, dar și circumspecți în privința motivației intervențiilor militare".

  "Această motivație e doar enunțată — spre exemplu, cine a identificat însemnele avionului care a produs bombardamentul? Așa poate orice dronă, orice avion fără pilot poate să producă o asemenea crimă".

  Generalul Chelaru pune sub semnul întrebării și măsura intervenției Statelor Unite în mod unilateral. De asemenea, președintele SUA devine o mare necunoscută pe scena politică internațională.

  "Iese în evidență în voluntarismul și impredictibilitatea lui Trump. Credeam că numai Moscova este impredictibilă și paradoxală. Sunt în fața unei dezvoltări a incertitudinii, de la o criză controlată, la o criză explozivă. Dacă nu se va recurge la reticență, la înțelepciune din partea puterilor garante ale păcii mondiale, s-ar putea să se împlinească unele profeți…"

  Fostul șef am Marelui Stat Major consideră că ne aflăm într-o situație extrem de gravă, chiar în fața unei alegeri determinante pentru viitorul omenirii.

  "Cert este că, la ora actuală, lumea, ca și întreg global, este în fața unei mari alegeri — a trăi într-o pace salvată în extremis, sau debutăm în ultimul și iremediabilul război global."

  A consemnat Dragoș Dumitriu

   

  Tagurile:
  Mircea Chelaru


  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei