07:18 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  © Sputnik / Vladimir Polusatov

  Observatorii Promo-LEX au semnalat un șir de încălcări în cadrul alegerilor locale generale și alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019

  Observatorii din partea Promo-LEX, organizație nonguvernamentală de la Chișinău, au prezentat dimineață în prima oră de la începerea scrutinului mai multe rapoarte vizând incidente de la secțiile de votare.

  Încălcările țin de deschiderea cu întârziere a secției de votare – un caz, 9 cazuri de prezență a materialelor de publicitate, afișajelor, panourilor electorale în raza secției de votare – mai aproape de 100 de metri de la sediul secției, 7 cazuri de întrerupere a procesului de filmare la deschiderea secțiilor de votare, un caz de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare sau în raza de 100 de metri de la sediul acesteia, 3 cazuri de deficiențe în listele electorale - discrepanțe dintre adrese, alegători decedați, semnături în locul altor persoane.

  La o secție de votare din Iujnoe, Cahul a fost deconectată lumina între orele 06:45 și 07:10, fiind utilizate lanterne. Problema a fost remediată de către angajații Union Fenosa.

  Тема:
  Rezultate la alegerile locale din Chișinău 2019 (47)

  Tematic

  Ce a declarat Andrei Năstase la secția de votare
  Maia Sandu dorește să vadă la șefia Capitalei o persoană responsabilă și curajoasă
  Igor Dodon la vot: „Eu sincer cred...” – amintirea ce l-a emoționat pe președinte - Video
  Tagurile:
  alegerile locale


  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei