02:45 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  © Sputnik / Vladimir Polusatov

  Andrei Năstase a vorbit, în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie, despre separarea Blocului ”ACUM” în Consiliul Municipal Chișinău.

   Blocul „ACUM” a creat două fracțiuni separate în Consiliul Municipal Chișinău. La alegerile din 20 octombrie, Blocul ACUM a câștigat 19 mandate de consilieri municipali, dar va avea două fracțiuni separate în CMC - DA și PPDA. 

  Andrei Năstase a declarat că va încerca să mențină totuși o relație constructivă în Blocul ACUM. De cealaltă parte, Alexandru Slusari a scris pe pagina sa de Facebook că regretă separarea Blocului ACUM în CMC. 

  „Regret foarte mult dezbinarea Blocului ACUM în Consiliul municipal. Se repetă situația din Parlament. Atunci acest lucru a adus prejudiciu cauzei. Platforma DA și atunci și acum a făcut totul posibil pentru păstrarea unității. Dar, probabil, aceasta este strategia colegilor noștri de la PAS. Am luat act de poziția lor”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

  Liderul PPDA, Andrei Năstase, a devenit consilier municipal din partea Blocului ACUM, după ce a pierdut cursa pentru Primăria Chișinău în fața contracandidatului său Ion Ceban, dar a rămas și fără funcția de ministru de Interne după căderea Guvernului Sandu.

  Tagurile:
  CMC, Andrei Năstase


  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei