17:00 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  © Video : Ruptly / Министерство обороны РФ

  Flota navală și aviația Rusiei au făcut o adevărată demonstrație de forță în bazinul Mării Negre prin efectuarea unor manevre care au presupus lansarea rachetelor Kalibr, Moskit și Kinjal.

  În bazinul Mării Negre, la țărmul peninsulei Crimeea s-au desfășurat exercițiile militare comune ale flotelor navale de Nord și celei de la Marea Neagră.

  În cadrul manevrelor, navele militare au efectuat lansări de rachete „Kalibr” și „Moskit”, aviația a efectuat trageri cu rachetele de croazieră „Kinjal”, iar sistemele de rachete „Utes” au lovit ținte aflate pe apă.

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a urmărit procesul de la bordul crucișătorului “Marșal Ustinov”. La exerciții au participat peste 30 de nave, un submarin și peste 40 de unități ale aviației militare.

  Comandantul șef al Marinei Ruse, Nikolay Yevmenov, i-a raportat președintelui că exercițiile și-au atins toate țintele. "Hardware-ul și-a dovedit fiabilitatea, cu noi forme de utilizare încercate. De asemenea, personalul și-a demonstrat profesionalismul său".

  Putin a spus că noua tehnică militară din Marina Rusă urmează să ajungă la 70 la sută din dotări și că ar trebui păstrată la acest nivel, astfel încât „țara noastră să-și poată menține și consolida poziția ca una dintre puterile maritime principale”.

  Tematic

  Exerciții militare rusești în Marea Neagră cu rachete și artilerie
  Reacția Moscovei la exercițiile militare NATO în Europa de Est din 2020
  Putin, la exercițiile Marinei Ruse în Marea Neagră cu rachete hipersonice Kinjal - VIDEO
  Tagurile:
  Rusia, Marea Neagră, Vladimir Putin, Flota navală


  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei