20:59 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  © Video : Sputnik / RUPTLY

  Ziua Forțelor Maritime a fost sărbătorită în Rusia. În data de 26 iulie au avut loc parade grandioase în toată țara - de la Kamceatka până la Marea Baltică.

  În mod obișnuit, primii au sărbătorit cei din Petropavlovsk-Kamceatsk și Vladivostok, la festivități participând nave și militari ai Flotei Pacificului. Principala paradă maritimă a avut loc în mod tradițional la Sankt Petersburg, unde președintele rus Vladimir Putin le-a adresat tuturor cetățenilor țării un mesaj de felicitare.

  Președintele Vladimir Putin a participat la festivitățile de Ziua Marinei Militare Ruse
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  Peste 40 de nave au trecut de-a lungul Golfului Finic, printre acestea se număra și corabia de luptă „Poltava”, care a fost reconstruită, iar apoi a avut loc partea aeriană a paradei. Peste 40 de unități de aviație au zburat pe cerul capitalei de nord, iar Su-25 a pictat cerul în culorile steagului rus.

  Au fost organizate parade navale și la Sevastopol, Baltiisk și Severomorsk, dar și pentru prima dată - în orașul Kaspiisk din Daghestan, unde își are sediul Flotila Caspică. Și militarii ruși din Siria și-au sărbătorit ziua profesională. Aceștia au desfășurat o paradă în portul Tartous. Imagini impresionante de la Ziua Marinei ruse - în videoclipul nostru.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei