18:44 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  © Video : Youtube / IGSU al MAI

  Un avion cu 122 de pasageri la bord a decolat de pe Aeroportului Internațional Chișinău spre orașul Istanbul, iar după 15 minute de zbor, unul dintre motoarele aeronavei a cedat. Echipajul avionului a luat decizia să revină pe aeroport.

  Din fericire, nu a fost o situație adevărată, ci un scenariu organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru a verifica nivelul de pregătire al salvatorilor și pompierilor în cazurile de urgență.

  Potrivit scenariului, echipajul avionului a luat decizia să aterizeze de urgență pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Imediat, la fața locului au fost chemați salvatori și pompieri. Până la sosirea echipajelor, procesul de intervenție a fost coordonat de două echipe de salvatori și pompieri, angajați ai Aeroportului Internațional Chișinău, medici și alți angajați ai instituției.

  După aterizarea aeronavei improvizate, toate forțele implicate au simulat evacuarea sinistraților, acțiuni de răcire și de securizare a zonei. Totodată, angajații IGSU au fost familiarizați cu teritoriul aeroportului pentru a ridica nivelului de cunoaștere a obiectivului strategic în caz de intervenții reale.

  Reprezentanții IGSU precizează că astfel de exerciții sunt desfășurate periodic pentru verificarea gradului de pregătire în situații excepționale și testarea modului de coordonare a acțiunilor de intervenție între forțele IGSU și echipele de salvatori și pompieri din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

  Tematic

  Avion cu peste 100 de pasageri s-a prăbuşit într-o zonă populată în Pakistan - VIDEO
  Avion cu 172 de pasageri la bord - în pericol la loviturile israeliene asupra Damascului
  Un avion plin de pasageri - pe punctul de a fi doborât - Video
  Tagurile:
  avion de pasageri

  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei