18:06 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  © Video : Youtube / Sputnik

  Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa, situat în Italia, pe coasta de est a Siciliei. Pe 16 februarie, vulcanul a erupt pentru a doua oară în mai puțin de o lună, aruncând lavă și cenușă în cer și pe pantele sale.

  Pe fondul activității recente a Etnei, începută în ianuarie, ultima erupție vulcanică a avut loc pe 28 februarie. Un nor întunecat s-a răspândit în toată regiunea adiacentă după ce o coloană de fum și cenușă s-a ridicat la aproximativ 7-8 kilometri.

  După oprirea erupției, satele din apropiere s-au confruntat cu căderi de ploaie de cenușă și lapili. Sicilienii adună bucăți mici de lavă solidificată și rocă topită.

  La 16 februarie, Muntele Etna, pe coasta de est a Siciliei, a erupt. Potrivit Institutului Italian de Geofizică și Vulcanologie, vulcanul a aruncat o coloană uriașă de cenușă înaltă de 4 kilometri. Erupția a fost însoțită de tunete și cutremure.

  De atunci, oamenii de știință au înregistrat șapte vârfuri ale activității vulcanilor. Experții cred că Etna nu reprezintă o amenințare pentru populația insulei.

  Tagurile:
  Vulcan, erupții, Ploaie, Etna

  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei