08:55 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Ministerul Apărării al Federației Ruse

  Veteran al celui de Al Doilea Război Mondial, Maria Denisovna Koltakova, a primit de ziua ei cadou din partea aviației militare ruse o sesiune de o oră și jumătate de antrenament pe simulatorul de zbor al avionului supersonic de bombardament avansat Su -34

  „Bunica de oțel” Maria Denisovna Koltakova, participantă la bătălia de la Kursk și la operațiunile de eliberare a Ucrainei, Poloniei și Cehoslovaciei în timpul Marelui Război Patriotic, la vârsta de 99 de ani a preluat profesia de navigator militar. În această privință a fost ajutată de Eroul Rusiei, pilotul Andrei Dyachenko și un simulator de zbor modern al bombardierului Su-34 cu efect de imersiune completă.

  Экипажи бомбардировщиков Су-34 прошли курсы повышения квалификации
  © Video: Минобороны России

  Pentru a înțelege ce înseamnă Su - 34, trebuie să știm că acest avion supersonic de bombardament avansat lansat în 1990 este folosit și astăzi... având următoarele caracteristici: viteza maximă 2200 km/h și Mach 2;  greutate 22,5 tone gol și maxima la decolare de 45 de tone; raza de acțiune 4.000 km, o lungime de 23 de metri, cabina de pilotaj cot a cot, bimotor, și al cărui cost estimat este de doar 36 de milioane de dolari americani! 

  Zborul de simulare a durat o oră și jumătate. În acest timp, împreună cu un pilot profesionist, Maria Denisovna a efectuat mai multe acrobații de pilotaj și a nimicit câteva aeronave ale presupusului inamic cu rachete.

  Maria Denisovna este înscrisă de 14 ori în Cartea Recordurilor din Rusia din 2015 și până în prezent.

  Tagurile:
  Bunica de oțel

  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei