00:14 18 Martie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Videoclub

  Recordurile mondiale la Năsăud, omologate de Guinness World Records

  Sa primesc un link scurt
  98 0 0
  © Video: Facebook / Emil Radu Moldovan

  De Ziua Portului Popular aproximativ 10 mii de români au înregistrat două recorduri, care urmează să fie înregistrate în Guinness Book

  BUCUREȘTI, 16 mai — Sputnik. Aproximativ 10 mii de români (mai exact 9506 de persoane) au reușit să stabilească simultan două recorduri mondiale de Ziua Portului Popular, care urmează să fie înregistrate în Guinness Book: cel mai mare număr de persoane îmbrăcate în haine naționale și cea mai mare horă românească. 

  Evenimentul a avut loc la Năsăud, unde a fost jucată hora specifică comunei Runcu Salvei. La eveniment au participat și numeroși invitați din județele Cluj, Maramureş, Sălaj, Galaţi, Bucureşti şi Teleorman, o delegație din Teleorman, condusă chiar de liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

  Festivitatea a fost monitorizată strict de reprezentanții Guinness Book: fiecare participant a trecut prin porți speciale și a primit o brățară de acces.

  Sărbătoarea portului popular, care a fost organizată la inițiativa meșterului popular din Bistrița-Năsăud, Virginia Linul, a fost susținută financiar de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria oraşului Năsăud.

  În anul 2015 Guvernul a stabilit că a doua duminică din luna mai este Ziua Naţională a Portului Tradiţional.

  Tematic

  Orașul Cernăuți va redeveni românesc pentru o zi
  (VIDEO) Deputat ucrainean: România va anexa Cernăuțiul
  Tagurile:
  Hora, Ziua Portului Popular, Guinness Book, haine naționale, Record, Liviu Dragnea, Bistrița, Năsăud
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei