17:46 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Florin Morariu

  Sondaj: Să fie decorat Florin Morariu, românul curajos de la Londra

  © Facebook / Florin Morariu
  SONDAJ
  Sa primesc un link scurt
  Dublul atentat în Londra (12)
  28321077

  Lucrează la un restaurant în Lodra, se numește Florin Morariu, nu se cunosc multe date despre el, dar se poate spune că e un caz unic: este românul a dat exemplu de curaj și prezență de spirit să nu stea de-o parte când lumea în jurul lui se instaura teroarea.

  Două atacuri au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Londra, au fost ucise șapte persoane și câteva zeci rănite. Poliția și trumpele speciale britanice au fost surprinse din nou, reacționând tardiv.

  sondaj

  Sunteți de acord ca Florin Morariu, un român simplu care a dat exemplu de curaj și atitudine Marii Britanii și Europei, să fie decorat de statul român?
  • Da, Florin Morariu ar trebui decorat de statul român
   87.6% (424)
  • Nu, gestul lui Florin Morariu nu merită evidențiat de autoritățile române
   12.4% (60)
  au votat: 2

  În aceste condiții, Florin Morariu a avut curajul să se bată cu unul dintre teroriștii care atacaseră lumea cu arme de foc și a arme albe, iar apoi a plecat pe străzi și a filmat scene de coșmar, dar care vor fi folosite la roconstituirea cumplitului incident.

  Atitudinea lui Florin este unică, este un exemplu atât pentru britanic cât și pentru o Europă aflată sub asaltul terorii. Mass media românești și internaționale au preluat imaginile sale și milioane de oameni l-au văzut pe românul care a avut curaj și atitudine.

  Florin Morariu este un om simplu care a plecat să-și găsească o viață mai bună în Anglia, departe de casă. În aceste zile, când soarta cetățenilor UE din Marea Britanie este incertă, atitudinea lui Florin ar trebui să genereze recunoștință din partea auturităților și a populației britanice — fapt care ar putea ajuta ca milioane de rezidenți să fie priviți cu alți ochi chiar de susținătorii fanatici ai Brexit.

  Considerăm că, în condițiile în care imaginea României este afectată de acuzațiile aduse clasei politice, dar și de fapte ale emigranților români mult mediatizate de presa occidentală, gestul și exemplul lui Florin Morariu nu poate trece neevidențiat de autoritățile române.

  În opinia noastră, Florin Morariu ar trebui să primească o distincție din partea statului român, o decorație drept recunoștință pentru atitudinea unui român simplu, dar corect și curajos.

  Sputnik Moldova România vă propune un sondaj, cu întrebarea:

  Sunteți de acord ca Florin Morariu, un român simplu care a dat exemplu de curaj și atitudine Marii Britanii și Europei, să fie decorat de statul român?

  Da, Florin Morariu ar trebui decorat de statul român.

  Nu, gestul lui Florin Morariu nu merită evidențiat de autoritățile române.

  Cele mai interesante opinii vor fi publicate în analiza sondajului.

  Тема:
  Dublul atentat în Londra (12)

  Tematic

  Brexit, sondaj surpriză - "Pretențiile pentru cetățenii UE sunt ridicol de mari"
  Sondaj: două treimi dintre ruși ar vota pentru Putin
  Sondaj pentru monarhie în România: rezultat zdrobitor
  SONDAJ: Trebuie România să accepte cotele de refugiați impuse de CE?
  SONDAJ: Cine este vinovat de divorțul dintre Anișoara Loghin și Dorin Chirtoacă
  Căderea principalilor actori politici - sondaj pus sub semnul dubiului
  SONDAJ: Sunteți de acord cu un referendum pentru monarhie?
  Tagurile:
  curajos, teroriști, restaurant, erou, Sondaj, Florin Morariu, Londra


  Știrile Zilei