01:07 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  SONDAJ
  Sa primesc un link scurt
  607120

  Actualulul context mondial se caracterizează printr-un adevărat război între globalismul integraționist și o reacție naționalistă sau conservator - tradiționalistă. Europa este principala scenă a acestui război, iar în multe dintre statele europene se observă creșteri ale partidelor cu tentă națională.

  Grupul de la Vișegrad este campionul acestei reacții, adoptând o politică naționistă la nivel de stat, fapt care a și condus la sancțiuni din partea UE.

  În același timp, trei puteri de prim rang ale lumii, Rusia, Turcia și Israel, sunt conduse de lideri naționaliști, care se bucură de o largă susținere populară — și care au rezultate excelente în toate domeniile.

  Nu în ultimul rând, președintele SUA, Donald Trump, se manifestă într-un registru apropiat naționalismului, iar omul său de încredere, Steve Bannon, are un proiect de susținere a naționalismului european.

  În aceste condiții, România devine izolată în forma sa de „colonie", de stat care nu vizează decât "integrarea în structuri". Ascensiunea unor lideri slabi, fără pregătire și experiență politică, fără cultură, a căror principală „strategie" este obediența față de reprezentanții „partenerilor" și ai puterilor europene nemulțumește populația — indiferent de culoarea politică.

  Astăzi se împlinesc 3 ani de la trecerea în eternitate a marelui lider naționalist Corneliu Vadim Tudor. Personalitate a culturii, Vadim a generat cel mai puternic curent naționalist postrevoluționar — cu impact la nivel internațional.

  Vadim Tudor a fost și un reper în politica românească — și un cenzor extrem de exigent al guvernărilor. Dicursurile sale au făcut istorie, iar stilul său vituperant avea un impact deosebit în opinia public.

  Dispariția sa, pe 14 septembrie 2015, a lăsat un imens gol în politica și presa română, dar a creat și condițiile va România să ajungă în această stare cu totul absurdă: singura țară europeană în care naționalismul la cote de… marjă de eroare! Iar rezultatul este cel despre care scriam mai sus — transformarea României într-o colonie!

  În aceste condiții, Sputnik România-Moldova vă propune un sondaj cu următoare întrebare:

  Are nevoie România de un lider politic naționalist și intelectual, ca Vadim Tudor?

  Da — România are nevoie de un asemenea lider, altfel vom dispărea, prin asimilare

  NU — Vadim aparține trecutului, acum România trebuie să accepte condițiile impuse se "partenerii strategici"

  Nu știu

  Cele mai importante răspunsuri vor fi publicate în analiza rezultatului sondajului

  Tematic

  Un român alături de Trump, pe urmele lui Vadim
  Răzbunarea lui Vadim și șarlatanii ”Trianon 100”
  Crescută de Vadim, Olguța e total nemulțumită de șovăiala CEx PSD
  Ipocriți din toate partidele, cereți-i iertare lui Vadim!
  Cea mai gravă lovitură pentru România - pierde enorm, Vadim avusese dreptate!
  Tagurile:
  sondaj, necesitate, lider naționalist și intelectual, Corneliu Vadim Tudor, România


  Știrile Zilei