05:49 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  SONDAJ
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (120)
  106653

  O întrebare simplă, despre o situație… foarte complicată – trebuie luată o decizie care poate afecta puternic și alegerile din primăvară

  BUCUREȘTI, 4 nov, Sputnik - Dragoș Dumitriu. În mare parte, oamenii politici și analiștii sunt de părere că Guvernul Orban ar putea trece doar cu voturi obținute prin ”trădări” de la partidele care au anunțat că nu vor vota. Altfel, coalizarea unei majorități în jurul PNL este puțin probabilă.

  sondaj

  Ar trebui votat guvernul Orban?
  • DA, pentru ca noul guvern să intre cât mai repede în funcțiune.
   3.9% (15)
  • NU, pentru că PNL nu au reușit să prezinte un program clar și să asigure o majoritate stabilă.
   95.0% (361)
  • Nu știu
   1.1% (4)
  au votat: 380

  PNL nu a prezentat un program clar – și care să fie convergent cu criticile anterior aduse PSD, ci multe dintre puncte par inspirate sau chiar plagiate după programul ”lui Dragnea”. PNL nu a reușit nici o clarificare programatică a unei susțineri majoritare, grupările principale (PNL și USR) având opțiuni diferite în privința duratei și scopului guvernului Orban.

  Mai mult, este posibil ca președintele PNL și premier desemnat Ludovic Orban să nu poată avea nici cvorumul de ședință – deci votul să fie reluat după primul tur ale alegerilor prezidențiale.

  În plus, Ludovic Orban pare gata să încalce o cutumă – NU vrea să schimbe candidații pentru funcțiile de miniștri respinși de comisiile parlamentare de specialitate. Acest fapt a fost semnalat de președintele Pro România, Victor Ponta, care a anunțat că este o condiție sine qua non pentru a vota Guvernul.

  Pe de altă parte, nevotarea Guvernului ar putea da prilej lui Iohannis și PNL pentru o nouă direcție de atac politic. Orban a și început să facă declarații privind o ”boicotare” a noului Guvern de către PSD, intenționând evident să profite politic de această manevră politică (altfel, firească!) a social democraților. Totodată, preluarea guvernării în prag de iarnă ar putea crea probleme PNL – și implicit ar intra în alegerile locale cu un deficit de imagine.

  În aceste condiții, Sputnik România Moldova vă propune să vă exprimați opinia prin intermediul unui sondaj, răspunzând la o întrebare:

  Ar trebui votat guvernul Orban?

  DA, pentru ca noul guvern să intre cât mai repede în funcțiune.

  NU, pentru că PNL nu au reușit să prezinte un program clar și să asigure o majoritate stabilă.

  Nu știu

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (120)

  Tematic

  Noutăți de pe frontul de luptă al instalării Guvernului Orban
  Parlamentul a stabilit când va avea loc votul de învestire a Guvernul Orban
  Dăncilă se bate cu Orban pe comisarul european al României
  Tagurile:
  Guvern, Ludovic Orban


  Știrile Zilei