06:50 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  SONDAJ
  Sa primesc un link scurt
  3058122

  Sputnik România – Moldova vă invită să vă exprimați opinia în privința cazului care ține pe jar România – reținerea renumitului chirurg Mircea Beuran

  BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Evan Răutu. De aseară, România fierbe – reținerea medicului Mircea Beuran, unul dintre cei mai mari chirurgi, a dezlănțuit un sentiment de revoltă în rândul multor internauți și persoane publice.

  sondaj

  Sunteți de acord cu acțiunea DNA contra profesorului Mircea Beuran?
  • DA, procurorii DNA au procedat bine
   3.3% (42)
  • NU, Mircea Beuran nu trebuia reținut, ancheta este abuzivă
   94.8% (1211)
  • Nu știu
   1.9% (24)
  au votat: 1277

  În urma unui ”denunț”, procurorii DNA au făcut o percheziție acasă la Mircea Beuran și la spitalul Floreasca, l-au audiat timp de 8 ore și au decis reținerea marelui medic pentru 24 de ore. E posibil ca azi să se ceară mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

  Renumitul chirurg este acuzat de luare de mită – ar fi primit o sumă de 10.000 euro pentru a scoate la concurs un post de asistent ”cu dedicație” pentru mituitor. Postul nu a fost scos la concurs, dar mituitorul ar fi denunțat totul la DNA, la sfatul deputatului USR Ungureanu.

  Mulți consideră măsura un abuz, mai ales că suma e mică, Beuran nu e demnitar, deci DNA nu avea obiect de activitate – iar faima marelui chirurg de „salvator de vieți” atârnă greu în cumpănă.

  Pe de altă parte, sunt mulți care susțin demersurile deputatului USR Ungureanu împotriva medicilor presupus ”corupți” – inclusiv măsurile dure ale DNA.

  În aceste condiții, Sputnik România – Moldova vă invită să vă exprimați opinia prin intermediul unui sondaj de opinie, răspunzând la o întrebare:

  Sunteți de acord cu acțiunea DNA contra profesorului Mircea Beuran?

  - DA, procurorii DNA au procedat bine

  - NU, Mircea Beuran nu trebuia reținut, ancheta este abuzivă

  - Nu știu

  Tagurile:
  DNA, Sondaj, Mircea Beuran


  Știrile Zilei