15:35 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  SONDAJ
  Sa primesc un link scurt
  Condamnarea lui Liviu Dragnea. Criza din PSD (26)
  12545606

  La 1 an după condamnarea și încarcerarea liderului PSD, este interesant de aflat pulsul opiniei publice în legătură cu ipoteza că Liviu Dragnea a fost condamnat politic

  BUCUREȘTI, 26 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mâine, 27 mai, se împlinește 1 an de când liderul celui mai mare partid din România a fost condamnat de Curtea Supremă la închisoare.

  Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în procesul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

  Dragnea a fost condamnat pentru ”instigare la abuz în serviciu”. În motivare se arată că  ”Funcţiile deţinute de inculpatul Dragnea Liviu în perioada infracţională, de preşedinte, atât al CJ Teleorman cât şi al organizaţiei judeţene a PSD, îi confereau acestuia autoritate, putere şi influenţă, realizând contextul favorabil iniţierii şi desfăşurării activităţii infracţionale”.

  Decizia a fost dată de un complet format din 5 judecători, din care patru au fost pentru condamnare iar al cincilea a fost” pentru rejudecarea întregului dosar”.

  sondaj

  Credeți că Liviu Dragnea a suferit o condamnare politică?
  • DA – Liviu Dragnea a fost condamnat politic
   82.7% (2173)
  • NU – Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte grave
   17.3% (453)
  au votat: 2626

  Prejudiciul a fost ridicol, circa 8000 euro, în contextul… României de azi și de ieri! Dosarul a fost marcat de decizia CCR privind completurile de trei, dar și de alte ”coincidențe”.

  Scriam atunci că prima condamnare a lui Dragnea e o absurditate, în condițiile unui demers practicat de toți liderii politici, demnitari sau nu – aceea de a impulsiona ieșirea la vot; a doua, la fel de absurdă pentru situația actuală, în care toate instituțiile gem de angajați pe pile, ba chiar în funcții înalte și bine plătite, nu la o direcție oarecare dintr-un județ.

  De asemenea comenta că aceste două dosare sunt pline de vicii, nu există probe clare, iar asupra magistraților și a justiției integral s-a făcut o continuă presiune, imediat după alegerile din 2016.

  De asemenea, modul în care s-a dat sentința, a doua zi după alegerile europarlamentare, care trebuiau să fie semnalul preluării puterii de către Iohannis și PNL, este suspect – iar la vremea respectivă analizam ce s-ar putea afla în spate.

  Recapitulând anul care a trecut să menționăm trei aspecte principale:

  - s-au  încercat demersuri de eliberare de către avocații lui Dragnea, dar nimic din partea PSD în acest sens;

  - cuvântul de ordine a fost ”anticipate”

  - PSD a fost preluat de persoane care au insistat pe ”ruperea” de trecut, de teme fundamentale precum suveranitatea (inclusiv în economie), reforma sistemului de justiție și bătălia cu ”statul paralel”

  Sunt și alte aspecte dar aș mai vrea să mai subliniez unul singur: odată cu dispariția lui Liviu Dragnea NU a mai rămas niciun lider și niciun partid puternic care să manifeste tendințe suveranitate și chiar să reacționeze la ingerințele străine flagrante în România.

  În aceste condiții, este interesant de aflat pulsul opiniei publice în legătură cu ipoteza că Dragnea ar fi fost condamnat politic. Vom face asta prin intermediul unui sondaj, cu o singură întrebare:

  Credeți că Liviu Dragnea a suferit o condamnare politică?

  DA – Liviu Dragnea a fost condamnat politic

  NU – Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte grave

  Vom publica și vom comenta rezultatele sondajului – care va dura până pe 28 mai.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Condamnarea lui Liviu Dragnea. Criza din PSD (26)
  Tagurile:
  Sentință, Politica, condamnare, Liviu Dragnea

  Știrile Zilei