23:29 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Ninsoare

  Atenţie, revin ninsorile! Cod galben de viscol. Vremea în următoarele zile

  © Sputnik / Мария Никитич
  România: vremea, calamități naturale
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (74)
  24420

  Iarna se întoarce. În următoarele zile va avea loc o răcire a vremii şi vor cădea precipitaţii în toată ţara. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de ninsori abundende în mai multe zone.

  BUCUREŞTI, 13 feb — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ANM, în intervalul 13 februarie, ora 20 — 15 februarie, ora 15, precipitațiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest, și vor cuprinde toată țara. 

  În sudul și în estul teritoriului, se vor cumula local 15…20 l/mp și, pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25…30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori. 

  Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova. 

  Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș. 

  Avertizarea de cod galben este valabilă în intervalul în intervalul 13 februarie, ora 22 — 14 februarie, ora 11, când sunt aşteptate ninsori abundente, local viscolite, depunere de strat consistent de zăpadă. 

  Ninge?
  © RIA Novosti / Vladimir Astapkovich

  În cursul nopții de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Munții Banatului, în Carpații Meridionali, apoi și în cei de Curbură, precum și în zona deluroasă din Banat, Oltenia și Muntenia, vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă. 

  De asemenea, codul galben se menţine şi în intervalul 14 februarie, ora 11 — 15 februarie, ora 11, când vor apărea ninsori abundente, local viscolite, depunere de strat consistent de zăpadă. 

  În intervalul menționat, ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20…25 l/mp), cu depunere de strat de zăpadă consistent, vor fi în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

  Тема:
  Prognoza meteo (74)

  Tematic

  Prăpăd în nordul Moldovei: Copaci doborâți - ninsoare ca cea din aprilie în Chișinău
  Avertizare meteo: cod galben şi portocaliu de ninsoare şi vreme rea
  Vremea se va răci brusc. Când vor fi primele ninsori
  Avertizare meteo: Cod galben şi portocaliu de vreme rea. Ninsoare şi viscol
  Vremea se schimbă radical. Când vin ninsorile şi viscolul
  Tagurile:
  vremea, viscol, azi, prognoza, Ninsoare, meteo, Muntenia, Oltenia, Banat, Moldova, București, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei