22:59 16 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Ploaie

  Meteo: România – cod portocaliu de vijelii și precipitații, Moldova - ploi în toată țara

  © Sputnik / Natalia Seliverstova
  România: vremea, calamități naturale
  Sa primesc un link scurt
  24510

  Meteorologii au anunțat că România va fi lovită de furturi electrice și de vijelii, iar în Republica Moldova va ploua pretutindeni.

  BUCUREȘTI, 23 iul — Sputnik. Sinopticienii din România au emis o serie de atenționări de furtuni și vreme rea. Ploile torențiale vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.

  Pentru Județul Bistriţa-Năsăud este anunțat COD GALBEN de ploi cu caracter de aversă care vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

  În județele Hunedoara și Timiş sunt așteptate frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua și aspect de vijelie, averse ce vor cumula local 20…25 l/mp Fenomene asociate: posibil grindină de dimensiuni mici

  Ploi cu caracter de aversă care vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului sunt prognozate pentru Județul Maramureş.

  Totodată a fost emis COD PORTOCALIU pentru județele Arad și Hunedoara unde sunt posibile frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, averse ce vor cumula 35…40 l/mp

  Și în Republica Moldova vremea devine instabilă. Luni va ploua în nordul și sudul țării, iar începând de marți — și în centru.

  Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în regiunea de nord a Republicii Moldova va ploua de luni până la sfârșitul săptămânii — duminică. Temperatura aerului va varia de la +15..+21 de grade Celsius noaptea și +27.. +31 de grade Celsius ziua.

  În regiunea de centru va ploua doar în zilele de marți și miercuri, iar maximele vor ajunge la +32 de grade Celsius.

  În sudul țării va ploua astăzi și mâine. Iar de miercuri gradația mercurului în termometre se va ridica până la +33 de grade Celsius.

  Tematic

  Alertă meteo de fenomene extreme. Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii
  Case inundate, oameni evacuaţi, ploi fără oprire - România sub ape
  Ploile amenință și mai serios: Alerta a urcat de la Codul Galben la cel Potrocaliu
  Ploile revin în forță, cu tot tacâmul
  Tagurile:
  Vijelii, ploi, meteo, Republica Moldova, România


  Știrile Zilei