18:01 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Drum înzăpezit

  CNAIR: Nu sunt drumuri închise sau restricționate din cauza condițiilor meteo

  © Photo: Facebook / Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere
  România: vremea, calamități naturale
  Sa primesc un link scurt
  38 0 0

  Drumarii au acționat eficient, astfel că zăpada a fost îndepărtată și se poate circula pe toate drumurile din țară, informează Compania de Autostrăzi.

  BUCUREȘTI, 15 dec – Sputnik, Daniel George Nistor. CNAIR a anunțat că sâmbătă, 15 decembrie, în prima jumătate a zilei drumarii au acționat pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră din România.

  Au intrat în funcțiune 1.415 utilaje și au fost răspandite aproximativ 10.343 tone material antiderapant, informează un comunicat transmis de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

  Direcţia de drumuri Bucureşti a acţionat cu 303 autoutilaje şi a răspândit 3.135 tone material antiderapant, Direcţia Regională Craiova, cu 220 autoutilaje şi 1.123 tone material antiderapant, iar DRDP Timişoara a activat cu 221 autoutilaje şi a răspândit 1.675,5 tone material antiderapant.

  De asemenea, în Cluj s-a acţionat pe drumurile din regiune cu 233 de autoutilaje şi s-au răspândit 1.468,2 tone material antiderapant, în Braşov cu 142 autoutilaje şi 800 tone material antiderapant, Iaşi - 206 autoutilaje şi 1.131,2 tone material antiderapant, iar drumarii de la DRDP Constanţa au ieşit cu 90 autoutilaje şi au răspândit 1.010 tone material antiderapant.

  La această oră nu sunt drumuri închise sau restricționate din cauza condițiilor meteorologice, informează comunicatul CNAIR

  "Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate", au transmis reprezentanții Companiei de Autostrăzi.

  Trafic greu sâmbătă dimineață

  Circulația auto a întâmpinat sâmbătă mari probleme în multe zone ale țării, unele automobile fiind blocate în zăpadă, altele părăsind carosabilul din cauza condițiilor grele de drum. 

  Ninsorile din ultimele ore au afectat şapte judeţe ale ţării (AG, DB, HD, MH, PH, TM şi TR), în evenimentele produse de vremea rea fiind implicate 12 autovehicule şi 24 persoane, după cum a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

  O ambulanţă care se mergea din judeţul Teleorman către un pacient care necesita dializă din comuna Seaca, judeţul Olt, a rămas blocată din cauza zăpezii viscolite pe carosabil.

  Туман
  © Sputnik / Евгений Панасенко
  Drum de iarnă

  Pe DJ 703, între localităţile Ciolăneşti şi Baldovineşti, a fost nevoie de intervenții pentru deblocarea unei ambulanţe care se deplasa pentru preluarea unei gravide.

  Între localităţile Ponoarele şi Izverna din judeţul Mehedinţi s-a intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme în care se aflau 10 persoane.

  În judeţul Dâmboviţa, pe DN 7, salvatorii au deblocat un autoturism în care se aflau 5 persoane, iar în judeţul Hunedoara, în zona localităţii Cinciş, a fost deblocat un atutotren.

  Tematic

  Moldova, sub zăpadă - avertizarea poliţiei: "o lanternă de buzunar și un termos cu ceai"
  Fără lumină și zboruri aeriene, dar cu accidente rutiere și victime: Estul SUA, sub zăpezi
  Țara e sub zăpadă. Cod Galben și Portocaliu de ninsori abundente
  Tagurile:
  practicabilitate, drumuri, deszăpezire


  Știrile Zilei