21:36 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Viscol

  Avertizare meteo: ninsori, ploi şi cod galben de viscol în ajunul Crăciunului

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  România: vremea, calamități naturale
  Sa primesc un link scurt
  669 0 0

  Potrivit meteorologilor, în ajunul Crăciunului se vor semnala o răcire a vremii, ploi şi ninsori. De asemenea, ANM a emis un cod galben de viscol. Cum va fi vremea în următoarele zile.

  BUCUREŞTI, 24 ian – Sputnik, Doina Crainic. ANM informează că pe 24 decembrie, orele 02 – 21, va fi viscol în zona montană înaltă și se va depune strat consistent de zăpadă.

  În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali cu rafale de peste 90...100 km/h.

  Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi și în Maramureș și local în nordul și estul Transilvaniei.

  Luni, vremea va intra într-un proces de răcire, regimul termic devenind apropiat de cel normal în această perioadă din an în jumătatea de nord, dar menținându-se peste cel mediu climatologic în rest.

  Pe parcursul zilei vor fi înnorări în majoritatea zonelor, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse, iar în vest, centru și nord cantitățile de apă vor fi mai însemnate (local 10...15 l/mp și izolat peste 25 l/mp), potrivit România TV. În Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, în timp ce în restul teritoriului vor fi mai ales ploi.

  Noaptea, precipitațiile se vor diminua și restrânge semnificativ și vor fi mixte în sud și sud-est și sub formă de ninsoare în rest. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu viteze de 65...80 km/h, iar în zona înaltă va sufla tare cu rafale de peste 90...100 km/h, îndeosebi în Carpații Meridionali. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Din a doua parte a zilei, vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu precădere din sud-vestul, centrul și estul țării, unde se vor înregistra viteze, în general de 50...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime în general între -7 și 2 grade.

  Marţi, în sudul și sud-estul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și izolat posibil precipitații slabe, mixte în primele ore ale intervalului, dar în restul teritoriului vor fi înnorări persistente.

  Pe arii restrânse, temporar, va ninge slab în nord, nord-est și centru, iar noaptea și în vest.

  Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, în special a Carpaților Meridionali, spulberând zăpada, la cote mai reduse și în Moldova, Dobrogea și sud-vestul Olteniei, iar în celelalte regiuni va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, în scădere, va avea valori maxime cuprinse între -4 și 4 grade și minime între -9 și 0 grade.

  Miercuri, vremea va fi predominant închisă în vestul, nordul, centrul și nord-estul țării, unde înnorările vor fi persistente și vor fi precipitații slabe. La munte, în Maramureș și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ninge, iar local în Moldova și pe arii restrânse în Crișana și Banat vor fi ninsori și trecător lapoviță și ploaie favorizând depunerile de polei.

  Vântul va prezenta unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste unde va spulbera zăpada, dar la cote mai reduse și în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vest, centru și nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general, între -3 și 5 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă, se vor situa între -6 și 1 grad.

  Tematic

  Schimbare radicală a vremii de săptămâna viitoare: viscol, ninsori şi ger
  Ultima oră – trenuri cu sute de călători, oprite din cauza viscolului
  Țara e sub zăpadă. Cod Galben și Portocaliu de ninsori abundente
  Avertizare meteo: cod galben de ninsori şi viscol
  Tagurile:
  viscol, ninsori, ploi, Crăciun


  Știrile Zilei